Cum alegem corect jucării pentru nisipieră?

04 mai 2020

Cum alegem corect jucării pentru nisipieră.

 

Copii foarte mult se distrează jucîndu-se cu nisipul, în special la nisipieră. Acest fapt este bine cunoscut tuturor părinților. Și pentru ca jocul la aer liber în nisipieră pe timpul cald să fie captivant, interesant și distractiv este nevoie de jucării special destinate acestor activități. Sortimentul de kituri pentru nisipieră prezente în magazine este foarte larg, de aceea ele necesită să fie analizate și evaluate pentru a face o alegere corectă.      

 

Varietatea de jucării pentru nisipieră.

Unii pot să creadă că copii se pot juca și fără jucării speciale, dar kiturile sînt completate într-un fel comod și practic! Este dovedit prin o varietate mare de jucării pentru nisip.

·        Lopațica: este jucăria de bază, cu care copilul  poate săpa, nivela, umple cu nisip orice recipient și face orice îi place. Trebuie să fie în arsenalul fiecărui copil.  O lopațică micuță se va potrvi pentru lucrări de construcție (a tunelului de exemplu), una mai mare pentru a umple repede găleata cu nisip.

·        Greblăinventarul “de grădină” prezintă unelte utile pentru filtrarea și cernerea nisipului, nivelarea lui, crearea modelelor frumoase din diferite linii, în timp ce grebla poate fi foarte simplă (pentru copii cu vîrsta sub 3 ani sînt necesare doar 4-5 ace). 

·        Paharuțe: datorită lor se pot ridica turnulețe mici sau munți și se poate împarți nisipul pe recipiente, de aceea sînt necesare multe paharuțe și cît mai diferite în culori și dimensiuni (sînt disponibile în vînzare seturi din paharuțe care se aranjează unul în altul, cum ar fi Matryoșca, astfel, apropo, se poate strînge și o piramidă).

·        Forme: forme pentru nisip pot fi simple de tot ( figuri geometrice cum ar fi pătratul, triunghiul) și sofisticate (steaua, peștele, soarele și a.). E important să fie multe. Un saft utilalegeți formele fără părți înguste pentru nisip, deoarece cu așa formă figurina din nisip se va prăbuși, ce va indispune copilul.  

·        Sitaprin procesul cernutului prin sita copilul învață a vedea diferența între nisipul mic și mare, a separa pietricele mici de mari. E bine să fie mai multe site cu găuri de diferite dimensiuni pentru diferite grade de  filtrare a nisipului.

·        Stropitoare: dacă copilul deja s-a plictisit de joc în nisipul uscat, adăugarea apei îi va poate deschide nisipul din altă parte–important e că stropitoarea să nu fie foarte mare și cu o pulverizare a jeturilor de apă frumoasă (mai bine ca atît, să aiba 2-3 dispozitive diferite).  

·        Galeata: unul din simbolurile adevărate a nisipierii care este utilizat direct ca o jucărie, și totodată pentru transportarea jucăriilor mici. Idea e că găleata să nu fie prea mare pentru copil. 

·        Mașinuțe: interesant e să nu fie limitată tehnica doar cu un camion, copiilor le plac și excavatoarele, buldozerele, cu care varietatea de jocuri în nisip considerabil crește. 

·        Moaraeste o jucărie pentru cei copii care au însușit jocurile cu jucăriile simple. Cînd nisipul se toarnă în dispozitivul special, una sau mai multe roți încep să se învîrtească, ce învață copilul să înțeleagă relațiile de cauză-efect.

 

Desigur, toate acest elemente pot fi cumparate individual, dar este mult mai practic şi mai uşor de a alege seturi deja gata completate. Este nu numai profitabil după preț, dar permite să alegeţi jucării, decorate și aranjate într-un singur stil, cum ar fi de subiect maritim sau animaluțe, etc.

 

La ce atragem atenția cînd cumpărăm jucării pentru nisip?

Este necesar de analizat toate criteriile care îtr-adevăr vor ajuta să cumpatrați un produs calitativ pentru copil:

·        Certificate: nu vă intimidați să va interesați chiar și în piață, sau în hipermarket de prezența documentelor care să confirme corespunderea jucăriei standartelor GOST, și lipsa materialelor dăunătoare și toxice în componența ei.

·        Siguranța: nu cumpărați copiilor cu vîrsta sub3 ani jucării pentru nisipieră cu piese mici, care pot fi înghițite de copii, sau cu  găuri sau șarniere unde poate fi blocat degețelul mic, de asemenea cu margini ascuțite care pot răni pielea delicată a copilului.  

·        Calitatea produceriiambalarea calitativămarginile drepte fără deformări, absența lipiciului, suporturilor, butoanelor și rotițelor desprinse – toate acestea sînt cerințele necesare  pentru o jucărie destinată unui copil mic.

·        Comoditate și confortacest paramentru necesită a fi evoluat în complex, cît de comod este pentru degețele micuțului să țină mînerul greblei sau lopațicăi, cît de grea este găleata încarcată sau descarcată, are sau nu are jucăria componente suplimentare care complică utilizarea ei.

·        Rezistența: deși jucăriile nu trebuie să fie grele, rezistența lor necesită de a fi luată în considerație. Jucăriile prea ușoare lasă de dorit în rezistență, iar găletile, lopățelele, sitele și camioanele trebuie să reziste impactele constante, să nu se strice sau să crape de la o presiune simplă.  

·        Culorile: în primul rînd e bine culoarea să fie aprinsă și atractivă, dar fără nuanțe otrăvitoare; în al doilea rînd, culoarea trebuie să fie calitativă, să nu se spele și să nu se șteargă, inclusiv și de la apă; în al treilea rînd, vopseaua nu trebuie să aibă un miros chimic puternic.

 

Luînd în considerare toate acestea sfaturi, Dumneavoastră puteți face o alegere corectă, și să cumparați pentru micuț  jucării calitative și frumoase. Și cel mai importantjucați-vă cît mai des în nisipieră la aer liber cu copilul Dumneavoastră! Aratați-i cum se construiesc castele cu ajutorului galetei, cupelor și lopațelelor, cum se aranjează o gradină cu ajutorul greblei, cum se transportează nisipul cu ajutorul camionului din alt colț.  Și atunci jocurile în nisipieră cu siguranța vor deveni interesante, dezvoltative și captivante!